top of page
Ieškoti
  • gintaresa20

Airijos Lietuvių krepšinio diena

Mieli Airijos lietuviai, Jūsų pasitikėjimas ir palaikymas skatina mus imtis vis didesnių projektų. Ilgai galvojome koks renginys galėtų sudominti Jus, kad galėtumėt linksmai, turiningai praleisti laiką ir tuo pačiu palaikyti mūsų mažuosius draugus Lietuvoje, kovoje su vėžiu. Kilo mintis surengti Krepšinio dieną, tai puiki proga suburti krepšinio mėgėjus, fanus ir visus Airijos lietuvius!Gegužės 31 dieną, Dubline, Oblate krepšinio salėje, išdidžiai skambat Marijono Mikutavičiaus dainai „Trys Milijonai“ rinkosi Airijos lietuvių krepšinio mėgėjai ir sirgaliai. Lietuvius šį kartą vienijo ne tik krepšinis, bet ir noras padėti vaikams sergantiems vėžiu. Buvo ilga, pilna įspūdžių ir gerų emocijų diena.

„Nepaprastai džiugu matyti, kiek daug tautiečių atvyko į renginį ir dalyvavo varžybose, norėdami padėti su onkologine liga kovojantiems Lietuvos vaikams. Gera jausti, kad Airijoje gyvenantys lietuviai taip stipriai palaiko vieni kitus, yra draugiški ir empatiški.“ 

– sakė Mamų unija atstovė iš Lietuvos Laura Ragaišytė. Taip pat klausėme, kokius įspūdžius renginys paliko mūsų krepšininkams. „Labai gražus renginys. Dėkojame už kvietimą ir pačią idėją!“– emocijomis dalinosi turnyro nugalėtojų „Cavan United“ komandos kapitonas Audrius Urbanavičius. Taigi, mieli Airijos lietuviai, mūsų gražūs darbai vardan sunkiai sergančių vaikų tęsiasi! Surinkta suma 2840 eurų. Ačiū dalyviams, žiūrovams, svečiams, rėmėjams, padėjusiems organizuoti Airijos lietuvių krepšinio dieną.

Airijos lietuvių kilniais darbais dalinasi ir Delfi. Už straipsnį dėkojame Skirmantei Žemaitytei, nuotraukas Rolandui Merkeliui. Straipsni galite perskaityti čia.

Taip pat, daugiau renginio nuotraukų galite pamatyti čia.

0 komentarų
bottom of page